oglas

utorak, 17. studenoga 2015.

TORTA Piña colada



Potrebno je:
Korice:
9 jaja
9 kasika secera
9 kasika brasna

Kokos fil:
500ml mleka
50g gustina
70g secera
70g kokosovog brasna
70g bele cokolade
100g margarina

Ananas fil:
1 konzarva ananasa (ili jedan svez ananas)
200g praska za slag
100ml "soka" ananasa
100g kisele pavlake
50-100ml "soka" ananasa sa 2 kasicice (ili po ukusu) ekstrakta ruma.

slag za ukrasavanje
U vecu serpu sipati gustin i secer pa od odmerenog mleka u gustin dodati nekoliko kasika i promesati smesu. Mleko dovesti do kljucanja pa dodati kokos i belu cokoladu uz stalno mesanje. Posto smesa ponovo provri uliti je u smesu secera i gustina. Na srednjoj vatri kuvati smesu dok se ne zgusne, skloniti s vatre i ostaviti da se ohladi.
Ispeci tri korice od po 3 jaja, 3 kasike secera i 3 kasike brasna.
Kada se krem ohladi, penasto umutiti margarin pa postepeno dodavati krem. Umutiti slag sa sokom pa dodati kiselu pavlaku.
Na prvu koricu namazati kokos fil pa staviti drugu. Na drugu koricu poredjati komadice ananasa pa premazati ananas filom i staviti trecu koricu. Trecu koricu poprskati mesavinom soka od ananasa i ekstarakta ruma pa ukrasiti slagom.

Nema komentara:

Objavi komentar