Sastojci
ZA PANDISPAN
– 6 jaja
– 100 gr secera
– 200 gr brasna
– pola peciva
– 1 vanilin secer
– 6 jaja
– 100 gr secera
– 200 gr brasna
– pola peciva
– 1 vanilin secer
ZA PRELIV PANDISPANA
– 400 ml slatke pavlake
– 300 ml condenziranoga mleka
– 800 ml obicnoga mleka
– 400 ml slatke pavlake
– 300 ml condenziranoga mleka
– 800 ml obicnoga mleka
ZA PREMAZIVANJE
– 300 gr karamel krema
– 300 gr karamel krema
Priprema
Umutiti belanca pa postepeno dodavati secer i vanilin secer..Kada su dobro umucena dodavati jedno po jedno zumance,izmesati pa polagano dodavati brasno pomesano sa praskom za pecivo..Kada dodajete brasno onda iskljucite mikser na najslabiju brzinu i samo lagano izmesajte.
Smesu uliti u tepsiju oblozenu pek papirom i peci oko 20-25 min na 180 stepeni..Pustiti da se pandispan malo ohladi pa ga izvadite iz tepsije i nozem izbodite na vise mesta..U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa onda na nju polozite pandispan naopacke okrenut ( onaj deo sto je bijo gore sad ide dole )..Ostavite da odstoji 10ak minuta pa zatim izmesajte mleko i condenzovano mleko pa njime prelijte pandispajn odozgo..Pustite malo neka odstoji da mleko finu upije pa premazite karamel kremom..Dobro ohladite i uzivajte u ovome predivnom kolacu..
Napomena: za ovaj kolac je veoma bitno da nabavite dobar karamel krem jer je on kljucni sastojak za lepi ukus ovoga kolaca..Ja uzimam slasticarski karamel u kantice od pola kg..Tepsija u kojoj sam pekla kolac je 25×35..!!
Izvor: coolinarka.com
Trebate prvo napraviti kolac, slikati pa onda objaviti. Ovako ste ukrali tudji recept i sliki i to nije lepo
OdgovoriIzbriši