oglas

utorak, 17. studenoga 2015.

DOMACI PUZEVI - na francuski nacin



Potrebno je:
3 kg puzeva
1 l belog vina
200 gr maslaca
2 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
1 vezica persuna
so, mleveni biber


Puzeve staviti u vecu posudu i pokriti resetkom. Tu ih drzati 5-6 dana bez hrane da bi se procistili. Svakog dana ih prati svezom vodom i vracati u posudu.
Kada budu procisceni ubaciti ih u vodu koja vri i kuvati ih 10 minuta. Prosuti vodu pa ih ponovo naliti sa 2 l vode i 1 l belog vina, dodati oljustenu glavicu crnog luka i cen belog luka pa kuvati 2 sata. Izvaditi puzeve iz vode pa viljuskom vaditi meso iz kucica.
Na 50 gr maslaca isprziti sitno seckanu glavicu crnog luka, dodati puzeve pa i njih proprziti. Zaciniti ih solu i biberom po ukusu.U preostali maslac umesati sitno seckani beli luk i persun, posoliti i pobiberiti.
Sada uzeti kucice od puzeva pa u svaku staviti malo od te mesavine, zatim puza, pa na kraju jos malo mesavine. Poredjati kucice u tepsiju i staviti u vrucu rernu na 10-ak minuta. Od ostatka mesavine maslaca i zacina formirati valjak i staviti u frizider. Kada se maslac stegne iseci ga na tanju parcad i posluziti sa toplim puzevima.

Nema komentara:

Objavi komentar