oglas

utorak, 17. studenoga 2015.

DOMACA PITA SA JAGODAMA




Potrebno je :
1/2 kg brasna
1 kg jagoda
200 gr secera
150 gr margarina
100 gr prezli
2 kesice vanilinog secera
1 kesica suvog kvasca
secer u prahu za posipanje

Od brasna, kvasca i vode zamesiti srednje cvrsto testo koje treba da narasta 15-ak minuta. Testo podeliti na 5-6 delova, razvuci na velicinu tanjira i premazati poluotopljenim margarinom. Saviti testo u rolnu a rolnu u oblik puza pa ostaviti da se odmara 15-ak minuta. Sada svakog puza razvuci oklagijom sto tanje pa filovati naseckanim jagodama. Jagode posipati secerom, prezlama, vanilinim secerom i rastopljenim margarinom. Pitu ostaviti na toplom 15 minuta pa peci u zagrejanoj rerni dok ne porumeni. Kada se ohladi iseci na komade i posuti ih prah-secerom.

Nema komentara:

Objavi komentar