oglas

četvrtak, 3. prosinca 2015.

Šareni hljeb


Sastojci za bijelo tijesto : 

500 g bijelog brašna
25 g soli
30 g germe
250 ml mlake vode

Sastojci za crno tijesto :

500 g crnog brašna
25 g soli
30 g germe
250 ml mlake vode

Priprema:

Stavite u činiju za miješanje vodu, germu i so malo se promješa i dodaje se brašno. Mjesi se rukom dok se tijesto ne odvaja od zidova činije i ostavi se u činiju da malo nadođe. Poslije se vadi iz činije i premjesi se i ostavi u kuglu da nadođe.Za drugo tijesto postupak se radi isto kao i kod belog testa. Kada se završi i crno tijesto razvuče se prvo bijelo tijesto i poslije crno tijesto debljine 5 cm i stavlja se crno preko bijelog tijesta i razvuče se još malo, pa se pravi u rolat. Stavlja se rolat u namazani pleh i ostavlja se da nadođe. Peče se na temperaturi od 220-240 C oko 20 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar