oglas
četvrtak, 3. prosinca 2015.
PURA (PALENTA)
Potrebno:
5-6 šoljica vode (oko 1,5 l)
2-3 šoljice kukuruzne krupice
1 kašika soli
Veća količina kukuruzne krupice jelo će učiniti gušćim. Ako želite skratiti vrijeme kuhanja, vodu možete zakuhati u kuhalici za vodu i prebaciti je u posudu u kojoj nastavljate kuhati. Dodati so te lagano, uz stalno miješanje da ne nastanu grudice, dodavati i ukuhavati kukuruznu krupicu. Koristite što dužu kuhaču kako vas kipući mjehurići palente ne bi poprskali i opekli. Palentu možete kuhati i tako da dobro izmiješate pjenjačom za snijeg. Kad se počne zgušnjavati, poklopiti i kuhati još 15-20 minuta na laganoj vatri.
Poslužiti odmah ili postupiti kako je navedeno u pojedinim receptima. Najbolja je prelivena pavlakom.
Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar