600 gr. piletine bez kosti
1 glavica luka
so,biber I vegeta
malo ulja
malo persuna
250 ml. paradajz sosa
4 kasike ljutog sosa (ako nevolite ljuto ovo izostavite)
Luk isjec na trakice i przit.
Kad je luk dobio braon boju dodajte sitno sjeceno meso.
Dodajte so,biber I vegetu pa promjesajte.
Podlite sa malo vode I dinstajte na laganoj temperature.
Kad je tecnost ispaila dodadjte paradajz sos,ljuti sos I person.
Ako je pregusto dodajte 4-5 kasika vode.
Promjesajte,prokrckajte imaknite sa peci.
Mozete servirat ovako samo ili uz tjesteninu,krompir ili rizu.
1 glavica luka
so,biber I vegeta
malo ulja
malo persuna
250 ml. paradajz sosa
4 kasike ljutog sosa (ako nevolite ljuto ovo izostavite)
Luk isjec na trakice i przit.
Kad je luk dobio braon boju dodajte sitno sjeceno meso.
Dodajte so,biber I vegetu pa promjesajte.
Podlite sa malo vode I dinstajte na laganoj temperature.
Kad je tecnost ispaila dodadjte paradajz sos,ljuti sos I person.
Ako je pregusto dodajte 4-5 kasika vode.
Promjesajte,prokrckajte imaknite sa peci.
Mozete servirat ovako samo ili uz tjesteninu,krompir ili rizu.
Nema komentara:
Objavi komentar