oglas

utorak, 8. prosinca 2015.

Ovako ukusan domaći mančmelou niste probali



Sastojci koji će vam biti potrebni su sledeći:
– 12 kašika kristal šećera
– 12 kašika šećera u prahu
– 1 kesica vanilin šećera
– 3 kapi ekstrakta vanile
– 5 kašika ledeno hladne vode
– 7 jaja
– ½ šolje ulja
– 10 kašika šećera u prahu
– 7 ravnih kašika brašna
– 2 kesice brubon valiniln šećera
– 3 ravne kašike kvalitetnog kakaoa
– ½  kesice praška za pecivo
– 1 šolja toplog mleka
– 80 g margarina/maslaca
– 100 g čokolade
– Par kapi ulja

Priprema:

Najpre pripremite biskvit i to tako što ćete razdvojite belanca od žumanaca. Belanca ostavite u frižider, dok pripremate biskvit. Umutite žumanca, dodajte kesicu vanilin šećera, ulje i 10 kašika kristal šećera. Mutite mikserom dok se sve fino ne sjedini.

Brašno pomešajte sa sa praškom za pecivo i kakaom. Sjedinite tu mešavinu sa jajima i mlekom i sve umutite, ali ovog puta špatulom, ne mikserom. Izlijte smesu u tepsiju koju ste prethodno dobro namastili i zapecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Dok se biskviti peče, napravite fil i to tako štp ćete dobro ulupati belanca tako da se napravi čvrst sneg. Postepeno dodajte šećeri nastavite da mutite. U šerpicu sa pet kašika ledeno hladne vode dodajte 12 kašika šećera u prahu i ekstrakt vanile, pa zagrevajte tako da se napravi sirup.

Dobijeni sirup dodajte veoma polako u sneg od belanaca i nastavite da mutite. Pečeni biskvit izvadite iz rerne pa ga premažite belim filom, ostavite u frižider na dva sata kako bi se fino stegao.
Rastopite čokoladu sa maslacem ili margarinom, dodajte ulje i ostavite da se malo prohladi.

Mančmelou izvadite iz frižidera. Možete ga iseći kao kolač ili vaditi čašom kako bi izgledao kao originalni proizvod. Prelijte kolače čokoladnom glazurom i ponovo vratite u frižider da se dobro ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar