oglas

utorak, 8. prosinca 2015.

Fenomenalna austrijska poslastica: MALAKOF TORTA


Sastojci
    280 g putera
    6 žumanaca
    120 g šećera
    200 g mlevenih badema
    šolja slatke pavlake
    40 piškota + još za dekoraciju
    šolja mleka
    šolja badema (za ukrašavanje torte)
    šećer u prahu ili šlag za dekorisanje torte

Priprema
Penasto umutite žumanca, šećer i puter. Dodajte mlevene bademe, slatku pavlaku.
Piškote umačite u mleko i ređajte na dno kalupa (prečnika 23 cm). Oko kalupa možete staviti aluminijumsku foliju i vezati je, u slučaju da fil počne da curi.
Preko piškota sipajte 1/3 fila sa bademima. Ponovite red piškota umočenih u mleko, pa red fila i ponavljajte dok imate materijala, poslednji red treba da bude sa piškotama umočenim u mleko. Preko torte stavite plastičnu ili aluminijumsku foliju i pritisnite tanjirom ili daskom za sečenje. Stavite tortu u frižider da prenoći.
Kada je torta ohlađena, ivicom noža blago odvojite ivice torte i zatim skinite prsten kalupa. Tortu možete ukrasiti šlagom, šećerom u prahu, bademima ili piškotama.

Nema komentara:

Objavi komentar