oglas

srijeda, 9. prosinca 2015.

Najbrža torta! Pokušajte i uvjerite se!


Sastojci
3 gotove biskvitne kore
250 g marscapone
1 kg voća ( banane, jagode, oguljene breskve…)
500 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera
mlijeko za biskvit ili sok od naranče

Na slici je verzija s jagodama, ali je jednako ukusno s bananama ili breskvama (oguljenim). Također, možete koristiti tamni ili svijetli kupljeni biskvit, po ukusu. Pri tome pazim da budu bez konzervansa.

Najprije politi biskvit s mlijekom ili sokom od naranče.
Istući vrhnje sa šećerom.
Umiješati marscapone u šlag.
Voće izrezati na manje komade i utisnuti na biskvitnu koru. Voće premazati trećinom kreme.
Točku 4 ponoviti za još dvije kore.
Cijelu tortu premazati ostatkom kreme i posuti struganom tamnomčokoladom.
Ohladiti 2 sata prije jela.

Nema komentara:

Objavi komentar