Sastojci
TIJESTO:
3 jaja
12 dkg šećera
12 dkg brašna
0,5 dl ulja
0,5 dl mlijeka
pola praška za pecivo
1 velika žlica kakaa
KREMA:
12 dkg šećera
12 dkg brašna
0,5 dl ulja
0,5 dl mlijeka
pola praška za pecivo
1 velika žlica kakaa
KREMA:
2 pudinga od maline
8 dl mlijeka
4 velike žlice šećera
pola maslaca
1 vanilin šećer
ČOKOLADNA GLAZURA:
8 dl mlijeka
4 velike žlice šećera
pola maslaca
1 vanilin šećer
ČOKOLADNA GLAZURA:
10 dkg mliječne čokolade
0,5 dl mlijeka
2 dkg maslaca
Priprema
0,5 dl mlijeka
2 dkg maslaca
Priprema
Za tijesto dobro izmiješaj jaja sa šećerom dok ne postane pjenasto, dodaj ulje i mlijeko, a zatim lagano umiješaj prethodno izmiješano brašno sa praškom za pecivo i kakaom. Biskvit ispeci u limu namazanom margarinom i posutim brašnom u pećnici na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
Za kremu skuhaj puding u mlijeku sa šećerom. Maslac dobro izradi sa vanilin šećerom, dodaj ohlađen puding i dobro izmiksaj dok smjesa ne bude lijepo pjenasta. Kremom premaži ohlađen biskvit.
Na kremu prelij čokoladnu glazuru koju prethodno otopimo na pari.
Posluživanje
Za kremu skuhaj puding u mlijeku sa šećerom. Maslac dobro izradi sa vanilin šećerom, dodaj ohlađen puding i dobro izmiksaj dok smjesa ne bude lijepo pjenasta. Kremom premaži ohlađen biskvit.
Na kremu prelij čokoladnu glazuru koju prethodno otopimo na pari.
Posluživanje
Kolač se reže na kocke ili štangice, tankim i oštrim nožem umočenim u toplu vodu.
Nema komentara:
Objavi komentar