Sastojci
500 ml mleka
puding od karamele
3 kašike espreso kafe u prahu
75 g šećera
80 g putera
250 g čokoladnih kolačića
5 listova belog želatina goveđeg porijekla
800 g šlaga
4 kesice vanilin šećera
kakao za posipanje
500 ml mleka
puding od karamele
3 kašike espreso kafe u prahu
75 g šećera
80 g putera
250 g čokoladnih kolačića
5 listova belog želatina goveđeg porijekla
800 g šlaga
4 kesice vanilin šećera
kakao za posipanje
Priprema
Skuvajte 125 ml mleka sa šećerom, kafom i pudingom. U drugoj posudi prokuvajte ostatak mleka, sklonite s ringle, umešajte puding i kuvajte još minut. Sipajte u činiju, prekrijte folijom i ohladite.
Skuvajte 125 ml mleka sa šećerom, kafom i pudingom. U drugoj posudi prokuvajte ostatak mleka, sklonite s ringle, umešajte puding i kuvajte još minut. Sipajte u činiju, prekrijte folijom i ohladite.
Kolačiće izmrvite oklagijom, pomešajte sa otopljenim puterom, stavite na dno kalupa za tortu, malo utapkajte prstima i ohladite 30 minuta.
Želatin omekšajte u hladnoj vodi, ocedite, zagrejte na umerenoj temperaturi, dodajte 400 g šlaga i dobro promešajte.
Ohlađen puding kratko izmiksajte, sjedinite sa šlagom, nafilujte koru i ostavite u frižideru tokom noći. Ostatak šlaga pomešajte sa vanilin šećerom, filujte tortu, pospite kakaom i servirajte.
Nema komentara:
Objavi komentar