Ko još ne voli poslastice koje su sočne i mekane i prosto se tope u ustima.
Sastojci
Za smjesu:
3 jaja
5 kašika šećera
2 kašike griza
2 kašike kakaa
9 kašika mlijeka
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Za preliv:
5 kašika šećera
2 kašike griza
2 kašike kakaa
9 kašika mlijeka
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Za preliv:
400 g mlijeka
3 kašike šećera
1 vanilijin šećer
1 kesica šlaga
Priprema
3 kašike šećera
1 vanilijin šećer
1 kesica šlaga
Priprema
Umutite bjelanca, dodajući šećer, zatim žumanca, griz, kakao, mlijeko i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Dobivenu smjesu sipajte u nauljen pleh i ispecite u prethodno zagrijanoj rerni, dok se strane odvoje od pleha. Probajte čačkalicom, brzo se ispeče. Zagrijte mlijeko u koje ste dodale šećer i vanilin šećer i kada je kolač pečen, topao prelijte toplim mlijekom. Kada se ohladi, poslužite uz malo šlaga, slatke pavlake ili kuglu sladoleda od vanilije.
Nema komentara:
Objavi komentar