oglas
utorak, 24. studenoga 2015.
HURMAŠICE SA ČOKOLADOM
Potrebno:
1 maslac,
1 fildzan ulja,
2dcl vrhnja,
1 cijelo jaje,
1 zumance,
1 kasika jabukova sirceta,
naribana limunova korica,
1 vanilija.
Priprema:Sve izmutiti. U tu smjesu dodati 400 grama brasna ( mekog 2/3 i ostrog 1/3) sa jednim praskom za pecivo. Uzme se jedna kuglica tijesta , rastanji i puni se sa filom od rastopljene cokolade za kuhanje (100 grama) i mljevenih oraha ili ljesnjaka ili badema(100 grama). Zavije se u oblik hurmasice i stavi na brdo i malo pritisne. Pecene hurmasice zaliti sa ohladjenom agdom (1 kg secera i 8 dcl vode i izrezana polovina limuna na kriske)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar