oglas

utorak, 1. prosinca 2015.

Cokoladna torta


Kore:
6 jaja
150 gr. secera
100 gr. brasna

Krema:
200 gr. cokolade
500 m. mlijeka
4 kasike brasna
1 jaja
5 kasika secera
100 gr. putera

Priprema:
Razdvojite bjelanjke od zumanjaka.

Od bjelanjaka izmutite cvrst snijeg i ostavite sa strane.

Zumanjke izmutite sa secerom.

Dodajte brasno i nastavite sa mucenjem.

Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka i umjesajte lagano kasikom ili zicom.

Od dobivenog tijesta pecite 3 kore.

U manjem kalupu oblozenom pek papirom.

Pecite na 350 F 180 C dok kore nebudu gotove.

Dok se kore peku i hlade vi pripremite fil.

Izmutite jaje,brasno,secer i malo mlijeka.

Ostatak mlijeka stavite da prokuha.

U prokuhalo mljeko dodajte izmucenu smjesu i skuhajte kao puding.

Maknite sa peci,dodajte cokoladu i mjesajte dok se cokolada ne otopi.

Omeksajte puter na sobnoj temperaturi i izmutite,

Kremu potpuno ohladite,dodajte joj izmucen puter,sve jos izmutite i ostavite u frizider na pola sata da se krema jos prohladi i stegne

Mazite ohladjene kore,ako ostane kreme namazite i okolo tortu,ako neostane onda istopite cokolade i prelite preko torte.

Ostavite u frizider da se torta prohladi pa posluzite se

Nema komentara:

Objavi komentar