oglas

srijeda, 2. prosinca 2015.

Kolac Dalmatiner



Bijeli biskvit: 
6 bjelanaka 
6 kasika secera
6 kasika brasna
1kasika ulja
Pola praska za pecivo

Tamni biskvit:
6zumanjaka
6kasika secera
6kasika brasna
2kasike kaka-a
5kasika mlijeka
1kasika ulja
Pola praska za pecivo

Umutiti u posebnim zdjelama oba biskvita.
Kasikom na pouljen i pobrasnjen pleh stavljati neizmjenicno kasiku tamnog ,kasiku svijetlog biskvita jedno do drugog,dobice se kora kao sahovska tabla.
Peci na 180°C i ohladiti.
Peci u tepsiji 30×30.

Preljev:
0,3 l mlijeka
3kasike secera.
Prokuhati i vruce preliti po hladnom biskvitu.

Krema:
1l mlijeka
3pudinga od cokolade
10kasika secera
200gr margarina

Skuhati bez margarina, pa u hladno dodati margarin.
Na biskvit namazati kremu, ukrasiti sa 0,5 l umucene slatke pavlake ili 3vrecice slaga, zatim toplom cokoladom praviti tufnice vece i manje. ..
Prijatno uz ovu poslasticu: )

Nema komentara:

Objavi komentar