Potrebno:
400 gr svinjskog filea
150 gr gaude sira
150 gr šunke
2-3 jaja
začin, prezla
brašno, so, biber
2 dl ulja
sok od limuna (po želji)
150 gr gaude sira
150 gr šunke
2-3 jaja
začin, prezla
brašno, so, biber
2 dl ulja
sok od limuna (po želji)
Priprema:
Svinjske filee istući čekićem za meso. Zarolajte šunku i sir, zatim to zamotajte u meso. Krajeve mesa pričvrstite čačkalicama. Razmutite jaja sa malo soli, bibera i po želji mješavine začina. Rolnice uvaljate u brašno, zatim u jaja te na kraju u prezlu. Pržite na temperaturi 1/3 jačine uz povremeno okretanje kako bi meso bilo ravnomjerno pečeno. Kada počne iz rolnica izlaziti sir koji se već otopio, rolnice izvadite na salvetu da upije nepotrebnu masnoću. Poslužiti samo ili uz neki prilog po želji.
Svinjske filee istući čekićem za meso. Zarolajte šunku i sir, zatim to zamotajte u meso. Krajeve mesa pričvrstite čačkalicama. Razmutite jaja sa malo soli, bibera i po želji mješavine začina. Rolnice uvaljate u brašno, zatim u jaja te na kraju u prezlu. Pržite na temperaturi 1/3 jačine uz povremeno okretanje kako bi meso bilo ravnomjerno pečeno. Kada počne iz rolnica izlaziti sir koji se već otopio, rolnice izvadite na salvetu da upije nepotrebnu masnoću. Poslužiti samo ili uz neki prilog po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar