oglas

srijeda, 11. studenoga 2015.

Punjena peciva (zemicke)




okrugle kifle(zemicke)
500 gr. mljevenog mesa
1 glavica luka
so,bibere i malo vegete
ulje za przenje
4 jaja
krusne mrvice

Na malo ulja proprzit sitno sjeckan luk.

Dodat meso i zacine pa proprzit.

Pecivu osjecite vrh,izdubite pecivo i izdubljeni dio isitnit pa dodat mesu.

Sve dobro izmjesat pa punit peciva.

Peciva zatvorit odsjecenim djelom,uvaljat u izmucena jaja pa uvaljat u krusne mrvice(prezlu)

Przit u dubokom ulju pa vadit na papir dase ocjedi visak masnoce.


Ukusno je ,ne raspada se jer mrvice koje izdubite  dodate mesu one ga spoje,a kad namacete u jaja drzite  poklopac prstom ,tako isto kad ih uvaljate u prezlu pazit na poklopac da se nebi odvojio i fil ispo,vidite na slici kao da ih nisam ni sjekla fino spojeno :) U ulje sam prvo spustala stranu na kojoj je poklopac da se zapece i onda okrenem na drugu stranu nigdje mrvica fila nije ispala.

Nema komentara:

Objavi komentar