okrugle kifle(zemicke)
500 gr. mljevenog mesa
1 glavica luka
so,bibere i malo vegete
ulje za przenje
4 jaja
krusne mrvice
Na malo ulja proprzit sitno sjeckan luk.
Dodat meso i zacine pa proprzit.
Pecivu osjecite vrh,izdubite pecivo i izdubljeni dio isitnit pa dodat mesu.
Sve dobro izmjesat pa punit peciva.
Peciva zatvorit odsjecenim djelom,uvaljat u izmucena jaja pa uvaljat u krusne mrvice(prezlu)
Przit u dubokom ulju pa vadit na papir dase ocjedi visak masnoce.
Ukusno je ,ne raspada se jer mrvice koje izdubite dodate mesu one ga spoje,a kad namacete u jaja drzite poklopac prstom ,tako isto kad ih uvaljate u prezlu pazit na poklopac da se nebi odvojio i fil ispo,vidite na slici kao da ih nisam ni sjekla fino spojeno :) U ulje sam prvo spustala stranu na kojoj je poklopac da se zapece i onda okrenem na drugu stranu nigdje mrvica fila nije ispala.
Nema komentara:
Objavi komentar