
400 gr. brasna
1 kasika kvasca
150 ml. mlijeka
100 gr. putera
1 banana (malo zrelija)
3 kasike secera
2 jaja
prstohvat soli
U mlako mlijeko stavite secer,so I kvasac pa izmutite.
Pustite da kvasac nakvasa a za to vrijeme otopite puter I izrendajte bananu.
U vecu posudu stavite brasno,dodajte rendane banana,otopljen puter,izmucen jedno cijelo jaje i jedan zumanjak (bjelanjak sacuvajte za premazivanje)
Brasnu dodajte i nakvasali kvasac pa zamjesite tijesto (ako je mekano dodajte jos brasna jer tijesto treba bit malo cvrsce)
Prekrite tijesto I pustite da izraste.
Kad je tijesto izraslo razvite malo tanje nego za krofne.
Strane poravnajte (odsjecite nozom)
Na tijesto stavite cokoladu pa sjecite trakice sa strane oko 2 prsta sirine.
Trakice prebacivajte preko cokolade tako da je citavu prekrijete.
Namazite izmucenim bjelanjkom I odma stavite u zagrijanu pec.
Pecite na 400F-200C dok nedobije finu bojicu to jest dok nebude peceno.
Maknite iz peci,namazite puterom I prekrite da omeksa I da se prohladi.
1 kasika kvasca
150 ml. mlijeka
100 gr. putera
1 banana (malo zrelija)
3 kasike secera
2 jaja
prstohvat soli
U mlako mlijeko stavite secer,so I kvasac pa izmutite.
Pustite da kvasac nakvasa a za to vrijeme otopite puter I izrendajte bananu.
U vecu posudu stavite brasno,dodajte rendane banana,otopljen puter,izmucen jedno cijelo jaje i jedan zumanjak (bjelanjak sacuvajte za premazivanje)
Brasnu dodajte i nakvasali kvasac pa zamjesite tijesto (ako je mekano dodajte jos brasna jer tijesto treba bit malo cvrsce)
Prekrite tijesto I pustite da izraste.
Kad je tijesto izraslo razvite malo tanje nego za krofne.
Strane poravnajte (odsjecite nozom)
Na tijesto stavite cokoladu pa sjecite trakice sa strane oko 2 prsta sirine.
Trakice prebacivajte preko cokolade tako da je citavu prekrijete.
Namazite izmucenim bjelanjkom I odma stavite u zagrijanu pec.
Pecite na 400F-200C dok nedobije finu bojicu to jest dok nebude peceno.
Maknite iz peci,namazite puterom I prekrite da omeksa I da se prohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar