oglas

srijeda, 11. studenoga 2015.

Cokolada u tijestu


                                   
                                      













400 gr. brasna
1 kasika kvasca
150 ml. mlijeka
100 gr. putera
1 banana (malo zrelija)
3 kasike secera
2 jaja
prstohvat soli

U mlako mlijeko stavite secer,so I kvasac pa izmutite.

Pustite da kvasac nakvasa a za to vrijeme otopite puter I izrendajte bananu.

U vecu posudu stavite brasno,dodajte rendane banana,otopljen puter,izmucen jedno cijelo jaje i jedan zumanjak (bjelanjak sacuvajte za premazivanje)

Brasnu dodajte i nakvasali kvasac pa zamjesite tijesto (ako je mekano dodajte jos brasna jer tijesto treba bit malo cvrsce)

Prekrite tijesto I pustite da izraste.

Kad je tijesto izraslo razvite malo tanje nego za krofne.

Strane poravnajte (odsjecite nozom)

Na tijesto stavite cokoladu pa sjecite trakice sa strane oko 2 prsta sirine.

Trakice prebacivajte preko cokolade tako da je citavu prekrijete.

Namazite izmucenim bjelanjkom I odma stavite u zagrijanu pec.

Pecite na 400F-200C dok nedobije finu bojicu to jest dok nebude peceno.

Maknite iz peci,namazite puterom I prekrite da omeksa I da se prohladi.


Nema komentara:

Objavi komentar