oglas

petak, 27. studenoga 2015.

Pita od šljiva


Sastojci za biskvit:
240 gr mekog brašna
120 gr maslaca
1 kašika šećera u prahu
1 jaje

Za nadjev:
500-700 gr šljiva
50 gr mekog brašna
120 gr šećera u prahu
200 ml slatkog vrhnja
3 jaja
malo maslaca za kalup

Hladni maslac narežemo na listiće i umiješamo u prosijano brašno. Smjesi dodajemo šećer i jaje i izradimo fino tijesto, koje umotano u prozirnu foliju stavljamo u frižider na 30-ak minuta.
U međuvremenu, operemo i čistimo šljive od košpica. Tijesto razvaljamo i rasporedimo u namašćeni kalup promjera 26 ili 28 cm, te ga izbodemo vilicom.
Pećnica neka bude zagrijana na 180 stupnjeva. Kako šljive puštaju sok dok se peku, na tijesto pospemo kašiku brašna i dvije kašike šećera u prahu.
Polovice šljiva slažemo na tijesto okrenute prema dole. Za smjesu koju ćemo preliti po šljivama trebamo novu posudu. U njoj razmutimo jaja, dodajemo slatko vrhnje, te šećer i brašno. Smjesu prelijemo preko šljiva i stavljamo u pećnicu. Pečemo 40-ak minuta. Ohlađenu pita posipemo šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar