Ovaj domaći sirup za kašalj je baziran na lovoru, namirnici koja mu daje specifičan okus, malo gorčine i malo slatkoće
Kako bi spremili ovaj domaći sirup za kašalj, osim lovora, bitće vam potreban limun i šećer. Limun će sirupu dati kiselost, osvježiti grlo, regulisati pH vrijednost, te se boriti protiv bakterija. Šećer će sve to fino da poveže u smjesu sirupa.
Kako bi spremili ovaj domaći sirup za kašalj, osim lovora, bitće vam potreban limun i šećer. Limun će sirupu dati kiselost, osvježiti grlo, regulisati pH vrijednost, te se boriti protiv bakterija. Šećer će sve to fino da poveže u smjesu sirupa.
Uzmite oko 2,5 decilitra vode, 1 limun, 6 kašika smeđeg šećera, te 6 listova lovora.
Stavite vodu da proključa, a zatim ubacite listove lovora i poklopite. Kada odstoji 10-ak minuta, izvadite listove lovora, te ubacite šećer i iscjeđen limun.
Promješajte i sačekajte da se malo ohladi.
Uzimajte jednu kašikicu sirupa, više puta na dan ili odmah kada imate jak kašalj.
Izvor: newsfeedbalkan.info
Nema komentara:
Objavi komentar