oglas

ponedjeljak, 7. prosinca 2015.

Za čokoljupce ovo je idealna poslastica: ČOKOLADNE ŠNITE!




 Sastojci

   7 kom jaja
    200gr secera
    150gr brasna
    50gr kakaa
    55gr istopljenog maslaca

Krema
    200gr tamne cokolade
    125gr maslaca
    4 kasike secera u prahu

Priprema
Za kremu istopite zajedno cokoladu i maslac pa dodajte 4 kasike secera u prahu,izmjesajte i ostavite na stranu da se ohladi.
Pripremite kalup za plumcake duzine 23-25 cm. Stranice premazite maslacem i pospite sa malo brasna,a dno oblozite pek-papirom. Zagrite pecnicu na 180°C
Umutite jaja sa secerom,prosite zajedno brasno i kakao(ja sam dodala i jednu kasikicu p.z.pecivo radi sigurnosti:) ali po receptu ne treba. Istopite maslac i malo ga prohladite.
U smjesu od jaja dodajte pola mjesavine brasna i kakaa lagano izmjesajte pa dodajte istopljen maslac i ostalu polovinu brasna.. Smjesu istresite u kalup i pecite oko 30 min.
Provjerite cackalicom dali je smjesa pecena i unutra!Ako vam pode previse tamniti po vrhu prekrite kalup alum.folijom. Koru ostavite da se prohladi u kalupu pa je izvadite i ohladite do kraja. Presjecite vodoravno koru 4-5 puta.
Ohladenu kremu sasvim malo umiksajte,pa u tankom sloju premazite kore i slazite jednu preko druge.Na kraju prezatite i okolo svu tortu i ukrasite po zelji listicima badema.

Nema komentara:

Objavi komentar