POTREBNO JE:
500 g junećeg mljevenog mesa, 1 glavica crnog luka, 2 kriške hljeba, 1/2 veze peršuna, 3 jaja, 4 dl pavlake, 1/2 kašičice bijelog luka u prahu, so, biber, suhi začin, ulje.
500 g junećeg mljevenog mesa, 1 glavica crnog luka, 2 kriške hljeba, 1/2 veze peršuna, 3 jaja, 4 dl pavlake, 1/2 kašičice bijelog luka u prahu, so, biber, suhi začin, ulje.
PRIPREMA:
Hljeb natopite u vodi, pa ocijedite i izmrvite, dodajte sitno sjeckani crni luk i peršun, mljeveno meso, jedno jaje, so, biber, suhi začin. Ručno izmiješajte smesu za pljeskavice i oblikujte manje, malo deblje pljeskavice, pa ih pržite sa obje strane. Zatim ih poredajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Umutite pavlaku sa dva jaja, dodajte suhi začin i bijeli luk u prahu, pa nalijte preko pljeskavica i pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Hljeb natopite u vodi, pa ocijedite i izmrvite, dodajte sitno sjeckani crni luk i peršun, mljeveno meso, jedno jaje, so, biber, suhi začin. Ručno izmiješajte smesu za pljeskavice i oblikujte manje, malo deblje pljeskavice, pa ih pržite sa obje strane. Zatim ih poredajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Umutite pavlaku sa dva jaja, dodajte suhi začin i bijeli luk u prahu, pa nalijte preko pljeskavica i pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Nema komentara:
Objavi komentar