oglas

ponedjeljak, 7. prosinca 2015.

MEGAPOPULARAN RECEPT: Savršeni čokoladni mint tart!


Sastojci
        rastopljeni maslac
        250 gr brašna
        125 gr putera
        60 gr šećerne glazure
        2 kašike kokosovog brašna
        jedno žumance
        1,5 kašika hladne vode
        jedno bjelance

Mint glazura
300 gr bijele čokolade
        150 ml vrhnja
        2 kašike mint kreme

Tamna čokolada glazura:
    3 puta po 100 gr pakovanja mint tamne čokolade
    250 ml vrhnja

Priprema
Premažite tepsiju (22 cm) sa rastopljenim maslacem. Pomješajte brašno, puter, šećer i kokos dok se ne naprave male grudvice. Dodajte žumance i vodu i promješajte dok se tijesto ne sjedini. Zatim mješavinu prenesite na radnu površinu i mjesite dok ne postane glatka, zatim oblikujte u disk. Ostavite u frižider na 10 minuta.
Razvaljajte tijesto između dva komada papira za pečenje tako da dobijete disk debljine 3mm. Oblikujte disk da se lijepo uklopi u tepsiju i ostavite u frižider na 20 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180C . Stavite tijesto u rernu da se peče 10 minuta, dok tijesto ne postane čvrsto. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. bPremažite bjelancetom da se popune pukotine u tijestu.
Za mint glazuru, ubacite čokoladu u vatrostalnu posudu. Vrhnje ubacite u tavu i ostavite da proključa, zatim prelijte čokoladu vrhnjem i ostavite 1 minutu. Miješajte polagano i ubacite mint kremu. Prelijte preko tijesta i ostavite na 1 sat.
Za glazuru od čokolade, ubacite čokoladu u vatrostalnu zdjelu, kremu stavite da proključa i prelijte preko čokolade. Ostavite na 1 minutu. Zatim lagano promješati i preliti preko mint glazure. Ostaviti u frižider na 3 sata.

Nema komentara:

Objavi komentar