oglas
srijeda, 2. prosinca 2015.
Kokos kolac
Biskvit:
4bjelanka
150gr kokosa
250gr secera
Preljev:
2kasike secera
2kasike kaka-a
1kasika nescaffe
100gr cokolade za kuhanke (ja stavim mljecnu milku)
4kasike mlijeka
Krema:
1puding od vanilije
1/2 l vrhnje za slag
Priprema:
Izmjesajte bjelanke sa secerom pa dodajte kokos i smjesu stavite u tepsiju 20×30 i pecite na 160°C dok ne dobije laganu boju.
Sve sastojke za preljev rastopite.
Dobro izmjesajte i prelijte preko ohladzenog biskvita.
Vrhnje za slag izlijte u posudu za miksanje i dodajte puding u prahu.
Miksajte par minuta dok ne dobijete gustu kremu.
Premazite kolac i stavite da se dobro ohladi.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar