oglas

petak, 25. prosinca 2015.

Domaći munchmallow

Moj muž obožava munchmallow kolačiće, a od kad ih pravim kod kuće ovo je česta poslastica na našem stolu.
domaci-munchmallow1
Sastojci
– 6 jaja
– 1 šolja šećera + 15 kašika
– 1 šolja mlijeka + 2 kašike
– 1 ½ šolja brašna
– ½ šolje ulja + 2 kašike
– 2 kašike kakaa
– 1 prašak za pecivo
– 1 vanilin šećer
– 100 gr čokolade za kuhanje
Način pripreme
Žumanca odvojite od bjelanaca i umutite sa 1 šoljom šećera.
Dodajte ulje i mlijeko i dobro umutite.
Umiješajte prašak za pecivo, kakao i brašno pa izlijte u namašćenu tepsiju i pecite u rerni zagrijanoj na 250 stepeni.
Bjelanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom.
Prelijte preko vrele kore pa pecite u rerni na 150 stepeni oko 15-20 minuta.
Ostavite da se ohladi pa prelijte čokoladom koju ste otopili sa 2 kašike ulja i 2 kašike mlijeka.
Ostavite da odstoji u frižideru par sati da se stisne pa režite na kocke.

Nema komentara:

Objavi komentar