oglas

srijeda, 25. studenoga 2015.

Pileci gulas


Priprema:
500gr tamnog pileceg mesa (batak i karabatak ociscenji od kostiju)
1tikvica
3paprike 
Glavica crvenog luka
2cehna bijelog luka
500ml paradajz sosa
Sol, biber, suseni ili svjezi persun
Ulje
Priprema:
Luk isjecite sitno, piletinu i povrce na kockice.
Na ulju proprzite piletinu, najbolje bi bilo sa kozicom.
Kada bude gotovo, vratite piletinu i nalijte sa sokom od paradajza.
Pustite da se krcka.
Kada skoro bude gotovo, dodajte povrce i zacine.
Povrce dodajemo na kraju, da se nebi raskuhalo i raspalo.
Ukoliko ne volite da vam sos bude pregust, dodajte u jelo i malo vode.
Takodzer, kada je povrce u pitanju, mozete da izaberete i dodate sta zelite.
Ovo je po mom ukusu: )
Prijatno

Nema komentara:

Objavi komentar