500gr tamnog pileceg mesa (batak i karabatak ociscenji od kostiju)
1tikvica
3paprike
Glavica crvenog luka
2cehna bijelog luka
500ml paradajz sosa
Sol, biber, suseni ili svjezi persun
Ulje
1tikvica
3paprike
Glavica crvenog luka
2cehna bijelog luka
500ml paradajz sosa
Sol, biber, suseni ili svjezi persun
Ulje
Priprema:
Luk isjecite sitno, piletinu i povrce na kockice.
Na ulju proprzite piletinu, najbolje bi bilo sa kozicom.
Kada bude gotovo, vratite piletinu i nalijte sa sokom od paradajza.
Pustite da se krcka.
Kada skoro bude gotovo, dodajte povrce i zacine.
Povrce dodajemo na kraju, da se nebi raskuhalo i raspalo.
Ukoliko ne volite da vam sos bude pregust, dodajte u jelo i malo vode.
Takodzer, kada je povrce u pitanju, mozete da izaberete i dodate sta zelite.
Ovo je po mom ukusu: )
Prijatno
Luk isjecite sitno, piletinu i povrce na kockice.
Na ulju proprzite piletinu, najbolje bi bilo sa kozicom.
Kada bude gotovo, vratite piletinu i nalijte sa sokom od paradajza.
Pustite da se krcka.
Kada skoro bude gotovo, dodajte povrce i zacine.
Povrce dodajemo na kraju, da se nebi raskuhalo i raspalo.
Ukoliko ne volite da vam sos bude pregust, dodajte u jelo i malo vode.
Takodzer, kada je povrce u pitanju, mozete da izaberete i dodate sta zelite.
Ovo je po mom ukusu: )
Prijatno
Nema komentara:
Objavi komentar