oglas

ponedjeljak, 30. studenoga 2015.

"PASTETA"



Potrebno je:

6 kg ociscene paprike
2 kg ociscenog plavog paradajza
1 kg ociscene sargarepe
3 dl ulja
3 dl sirceta
3 grancice celera
2 glavice belog luka
soli po ukusu

Priprema:
Izabrati mesnatu papriku kao za ajvar. Papriku i plavi paradajz ocistiti i iseci na kriske pa spustati po malo u vodu koja vri ( 5 l sa dodatkom 1,5 dl sirceta). Kuvati 5-6 minuta pa vaditi resetkastom kasikom dok se sva kolicina ne obari. Sargarepu ocistiti, iseci na stapice i bariti dok ne omeksa.
Samleti sve i staviti na vatru da se kuva uz dodatak preostalog sirceta, celih grancica celera i neoljustenih cenova belog luka. Kuvati dok varjaca ne pocne da ostavlja trag pa izvaditi celer i luk. Posoliti po ukusu pa sipati zagrejano ulje energicno mesajuci. Pastetu sipati u zagrejane tegle, zatvoriti prokuvanim poklopcima i pokriti cebetom. Sutradan odloziti sa ostalom zimnicom.

Nema komentara:

Objavi komentar