POTREBNO:
Za tijesto:
- 750 g brašna
- 4 žumanjca
- 3 dl toplog mlijeka
- 1 kockica svježeg kvasca (40g)
- 150 g maslaca
- 4 žlice šećera
- 1 žlica soli
Za nadjev:
- 500 g mljevenih oraha
- 2 dl mlijeka
- 4 bjelanjca
- 6 žlica šećera + vanilin šećer
- 100 g grožđica (prethodno in namočiti u 2 dl mijeka + 2 žlice ruma)
PRIPREMA:
- U polovicu predviđenog mlijeka umiješati kvasac sa žličicom šećera, sačekati 10-tak minuta da se digne.
- U većoj posudi pomiješati sve ostale suhe sastojke, dodati žumanjca i otopljeni maslac, uzdigli kvasac, ostatak mlijeka pa umijesiti dizano tijesto. Ostaviti ga pokriveno da počiva 30-tak minuta dok ne udvostruči volumen.
- Dok se tijesto diže pripremite nadjev: mljevene orahe preliti vrućim mlijekom, dobro promiješati i pustiti da se prohladi. Dodati tada šećer i čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
- Tada tijesto istresti na radnu površinu, podijeliti ga na dva dijela, svaki razvaljati 1/2 cm debelo, premazati ravnomjerno nadjevom posipati grožđicama i saviti u roladu. Isto ponoviti sa drugim dijelom tijesta.
- Rolade premjestiti u lim na papir za pečenje, pokriti i pustiti da počivaju još 30-tak minuta. Tada ih premazati razmućenim jajetom pa peći u pećnici na 170°C 45 minuta.
- Ohladiti i rezati na komade željene veličine. Po želji posipati šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar