Sastojci i priprema biskvita:
4 žumanjka
1 čaša od jogurta šećera
1 čaša mlijeka
1 čaša brašna
½ čaša ulja
1 prašak za pecivo
1 do 2 kašike kakaa
4 žumanjka
1 čaša od jogurta šećera
1 čaša mlijeka
1 čaša brašna
½ čaša ulja
1 prašak za pecivo
1 do 2 kašike kakaa
Biskvit se priprema standardno – najprije žumanca i šećer pjenasto umutite, te nakon toga dodajte ostale sastojke. Stavite peći otprilike 40 minuta na 180 C.
Sastojci i priprema kreme:
4 bjelanjka
5 kašika šećera
1 vanilija šećer
4 bjelanjka
5 kašika šećera
1 vanilija šećer
Izmutite bjelanjak u čvrstu pjenu, te dodajte polako kašiku po kašiku šećera, te vanilija šećer. Kad je ispečeni biskvit gotov namažite preko njega kremu te stavite još pet minuta da se bjelanjak posuši.
Sastojci i priprema glazure:
1 čokolada
1-2 kašike ulja
1 čokolada
1-2 kašike ulja
Ispečeni kolač premažite glazurom i ostavite da se ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar