oglas
petak, 20. studenoga 2015.
Keks na brzaka
Sastojci (Broj osoba: 10)
Tijesto:
14 dag maslaca
20 dag brašna
10 dag šećera u prahu
1 jaje
3 žlice kakaa
Krema:
3 jaja
15 dag šećera
10 dag margarina
1 vanilin šećer
malo ruma ili nekog likera po želji
Ukras:
čokoladna glazura i mljeveni keksi
Postupak pripreme
1. Sastojke za tijesto umiješati, razvaljati i rezati na male okrugle kalupe. Peći na oko 200 °C 15-tak minuta.
2. Krema: Sve sastojke (osim margarina) umiješati i kuhati u posudi na vrućoj vodi dok se smjesa ne zgusne. Potom ostaviti da se ohladi i zatim u kremu umješati pjenasto izrađeni margarin.
3. Pečene kolutiće namazati kremom i spajati dva po dva. Također kremu namazati sa strane kolutića i uvaljati u mljeveni petit keks.
4. Gornju površinu po želji preliti ili išarati otopljenom čokoladnom glazurom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar