Krema:
500 ml. tecnog slaga
6 zumanjaka
6 kasika secera u prahu
1 kasika vanilla extrakta(imitacija)
Karamel krema:
6 kasika secera
10 kasika tecnog slaga
mljeveni pistaci ili orasi za ukrasavanje
Priprema:
Odvojite zumanjke od bjelanjka.
Bjelanjke sacuvajte za neko drugo slatko a zumanjcima dodajte secer u prahu i izmutite.
Zumanjcima dodajte tecni slag pa ponovo mutite.
Smjesu sipajte u male posudice, pa posudice stavite u dublju tepsiju.
Naspite tople vode da posudice budu u vodi do linije gdje je stigla smjesa.
Pecite na 350F-180C oko 40 minuta.
U tavi lagano otopite secer pazite da ne izgori bice gorak.
Skroz smanjite temperature tek tako da pec nije pogasena pa dodajte tecni slag jednu po jednu kasiku i mutite.
Karamel pospite preko gotove kreme i ukrasite sa malo pistacija ili oraha.(umjesto caramel kreme mozete neki sirup, ja sam od cokolade)
Prohladite na sobnoj temperature pa ostavite u frizider da se potpuno ohladi prije serviranja.
500 ml. tecnog slaga
6 zumanjaka
6 kasika secera u prahu
1 kasika vanilla extrakta(imitacija)
Karamel krema:
6 kasika secera
10 kasika tecnog slaga
mljeveni pistaci ili orasi za ukrasavanje
Priprema:
Odvojite zumanjke od bjelanjka.
Bjelanjke sacuvajte za neko drugo slatko a zumanjcima dodajte secer u prahu i izmutite.
Zumanjcima dodajte tecni slag pa ponovo mutite.
Smjesu sipajte u male posudice, pa posudice stavite u dublju tepsiju.
Naspite tople vode da posudice budu u vodi do linije gdje je stigla smjesa.
Pecite na 350F-180C oko 40 minuta.
U tavi lagano otopite secer pazite da ne izgori bice gorak.
Skroz smanjite temperature tek tako da pec nije pogasena pa dodajte tecni slag jednu po jednu kasiku i mutite.
Karamel pospite preko gotove kreme i ukrasite sa malo pistacija ili oraha.(umjesto caramel kreme mozete neki sirup, ja sam od cokolade)
Prohladite na sobnoj temperature pa ostavite u frizider da se potpuno ohladi prije serviranja.
ukusno....
OdgovoriIzbriši