oglas

srijeda, 25. studenoga 2015.

Gulas sa pecurkama(jednostavno a ukusnoo)



Sastojci:
500gr sampinjona
1manji crni luk 
1manji crveni luk
1cen bijelog luka
1paradajz sjeckani
Maslinovo ulje
250ml paradajz sosa
Sol biber i cili (moze i bez)
Persun za kraj
Priprema:
Isjeckati luk na sitno i prodinstati na malo maslinovog ulja. Kada pocne da se cakli, ubacite krupno narezane pecurke.
Promjesati nekoliko puta i dodati sjeckani paradajz, a zatim i paradajz sos.
Smanjiti malo temperaturu, dodati malo vode i pustiti da se krcka.
Pred kraj kuhanja zaciniti po ukusu i ostaviti na laganoj temeperaturi jos 10min.
Kada je gotovo sve pospite svjezim persunom.
Pecurke budu brzo gotove, a duzina kuhanja ovisi o tome koliko zelite da vam sos bude gust.
Sto se duze krcka, sos je gusci.
Uzivajte: )

Nema komentara:

Objavi komentar