oglas

petak, 13. studenoga 2015.

ČOKOLADNA TORTA SA VANILIJOM



Potrebno:
16 jaja
400 gr šećera u prahu
500 gr margarina
200 gr mljevenog keksa
500 gr čokolade za kuvanje
3 krem šlaga od vanilije
Glazura:
150 gr čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
Priprema:
Bjelanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst snijeg. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanjca sa šećerom u prahu i margarinom, dodati mljeveni keks, otopljenu čokoladu i dobro izmješati. U pripremljenu čokoladnu masu dodati snijeg od bjelanaca, polako mješati i podjeliti na dva dijela.
Od prvog dijela pripremljenog fila u okruglom kalupu za torte ispeći tri kore. Drugi dio staviti u frižider da se stegne kako bi se koristio kao fil. Krem od vanilije umutiti u čvrst šlag. Prvu koru premazati sa 1/3 fila, nanijeti 1/3 krem šlaga od vanilije te isti postupak ponoviti još jednom. Preklopiti trećom korom i premazati ostatkom fila. Čokoladu otopiti na pari sa malo ulja i preliti preko torte.

Nema komentara:

Objavi komentar