oglas

subota, 21. studenoga 2015.

Brži i lakši način pripremanja ukusnih krafni



Kako se bliži hladnije vrijeme donosimo vam jednu od omiljenijih slastica za to vrijeme. Krafna je slastica koja, vjerujemo, zadovolji i najzahtjevnija nepca. Upravo iz tog razloga odlučili smo vas počastiti s receptom za njihovo pripremanje, ali uz lakše i jednostavnije pečenje.

Potrebno vam je 70 gr maslaca, 125 ml mlijeka, 125 ml vode, 2 jaja, 1 vanilin šećer, 25 gr svježeg kvasca, 550 gr glatkog brašna, malo soli te 55 gr maslaca za premazivanje. Nadjev po želji.

Kvasac pomiješati s brašnom, vanilinim šećerom, dodati jaja, vodu, mlijeko i rastopljen maslac te umijesiti fino meko tijesto. Tijesto ostaviti da odstoji i nadođe. Zatim tijesto razviti malo deblje i čašom praviti krugove (ukoliko nemate kalup). Na lim staviti masni papir i premazati ga s rastopljenim maslacem. Svaku krafnu odozgor namazati s maslacem i pustiti da odstoji. Krafne zatim peći u zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva oko 20 minuta. Vruće krafne premazati rastopljenim maslacem (55 gr). Gotove ih posuti šećerom u prahu.

1 komentar: