Potrebno:
500 g tankih kora
500 g tankih kora
Za fil:
150 g otopljenog margarina
150 g oraha
malo cimeta
kašika i po šećera
150 g otopljenog margarina
150 g oraha
malo cimeta
kašika i po šećera
Za sirup:
300 g šećera
voda
5 kašika meda
1 kašika soka od pomorandže
1 kašika soka od limuna
300 g šećera
voda
5 kašika meda
1 kašika soka od pomorandže
1 kašika soka od limuna
Priprema:
Skuvati sirup da bude gust toliko da se zadržava na varjači. Podijeliti kore na 4 dijela. Podijeliti fil na 3 dijela. Svaku koru premazati maslacem i poređati u podmazan pleh. Fil stavljati tri puta. Oštrim nožem isjeći baklavu na rombove. Obilno je poprskati vodom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Ispečenu baklavu odmah preliti ohlađenim sirupom i ostaviti da upije sok.
Skuvati sirup da bude gust toliko da se zadržava na varjači. Podijeliti kore na 4 dijela. Podijeliti fil na 3 dijela. Svaku koru premazati maslacem i poređati u podmazan pleh. Fil stavljati tri puta. Oštrim nožem isjeći baklavu na rombove. Obilno je poprskati vodom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Ispečenu baklavu odmah preliti ohlađenim sirupom i ostaviti da upije sok.
Nema komentara:
Objavi komentar