oglas

nedjelja, 6. ožujka 2016.

Kolač crnac bez jaja

Ne prodje ni jedno spominjanje ovog kolača bez osmeha. Pa ko mu je dao takvo ime? U suštini se naziv i slaže, samo što ušima drugačije zvuči, izrazito crn i u sastavu nema jaja. Zanimljivo.
crnac bez jaja
Sastojci –  mera je čaša od jogurta:
  • 3 jogurta
  • 3 čaše brašna
  • 1 čaša šećera
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 čaša ulja
Preliv:
  • 100 gr čokolade
  • 1/4 margarina ( 60 – 65 gr )
  • 100 ml mleka
  • 3 kašike šećera
Priprema:
Prvo uključiti rernu da  se zagreje na 200 stepeni.
Pomešati suve sastojke, pa dodati jogurt i ulje, pa sve sjediniti.
Namazati pleh veličine 20 x 30 cm margarinom ili maslacem i istresti umućenu smesu.
Staviti da se peče.
Posle 15 minuta proveriti. Treba mu izmedju 20 i 30 minuta da se ispeče zavisno od rerne, pazite da ne zagori, proveravajte čačkalicom.
Kada je kolač pečen otopite margarin, dodajte mleko i šećer i izomljenu čokoladu i sve zajedno otopite da se fino sjedini
Ovim prelivom prelijte kolač i ostavite da upije.
Najbolje je da kolač pečete u djuveč tepsiji ili nekoj sa višim ivicama.

Nema komentara:

Objavi komentar