oglas

subota, 5. prosinca 2015.

Piletina u čili sosu


Dodajte piletini neodoljiv pikantan sos za fantastičan gurmanski užitak.
Sastojci:
  • glavica luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • crvena ljuta papričica
  • 2 kašičice majčine dušice
  • 750 ml pasiranog paradajza
  • So
  • kašika meda
  • 4 kašike zrna kukuruza
  • 4 pečena bataka sa karabatacima
Priprema:
1. Iseckati crni i beli luk, pa propržiti oba sastojka na ulju. Očistiti papričicu od semenki, iseckati je i dodati u tiganj zajedno sa majčinom dušicom. Prodinstati sve zajedno.
2. Dodati pasirani paradajz, posoliti i pobiberiti. Prokuvati. Krčkati 10 minuta poklopljeno. Ako je previše gusto, dodati malo vode.

3. Ubaciti u sos batake i kukuruz i kuvati sve zajedno 5 minuta. Poslužiti uz pirinač ili baget hleb i salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar