Iako su jagode same za sebe poslastica, ipak u kolaču su dodatno neodoljive. Sa šlagom dobijaju neku novu dimenziju.
Sastojci:
Sastojci:
Kora:
- 8 belanaca
- 400 g šećera
- 1 kašika sirćeta
Fil:
- 8 žumanaca
- 200 g šećera u prahu
- 300 g mlevenog petit keksa
- 1 margarin
- 100 ml mleka
- 800 – 1000 g svežih jagoda
- 2 – 3 kesice šlaga
Priprema:
Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.
Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag. Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar