oglas

subota, 5. prosinca 2015.

Kolač sa jagodama


Iako su jagode same za sebe poslastica, ipak u kolaču su dodatno neodoljive. Sa šlagom dobijaju neku novu dimenziju.
Sastojci:
Kora:
  • 8 belanaca
  • 400 g šećera
  • 1 kašika sirćeta
Fil:
  • 8 žumanaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g mlevenog petit keksa
  • 1 margarin
  • 100 ml mleka
  • 800 – 1000 g svežih jagoda
  • 2 – 3 kesice šlaga
Priprema:
Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.
Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag. Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar