oglas

četvrtak, 3. prosinca 2015.

Kaspijski cevap


Potrebno:
500 gr. mljevenog mesa
3 jaja
1 kasika brasna
2 kasike kisele vode
so,biber I vegeta
malo ulja
malo persuna
2 kasike kisele pavlake
300 ml. vrhnja za kuhanje

Mesu dodajte zacine,jaja,vodu I brasno pa dobro izmjesajte rukom.

Posudu sa mesom zamotajte u vrecicu I ostavite u frizider da odstoji 2-3 sata.

U receptu je pisalo da kasikicom uzimam smjesu,stavljam u tavu sa zagrijanim uljom ali ja nisam tako

Punila sam vrecicu smjesom,odsjekla joj vrh I istiskala oblik cevapa.

Kad cevapi dobiju bojice maknite ih iz tave.

Na istoj masnoci proprzite sitno sjeckan bijeli luk.

Luku dodajte vrhnje za kuhanje I pavlaku pa lagano izmjesajte.

Kad je smjesa prokuhala dodajte joj cevape.

Lagano promjesajte,prokuhajte zajedno sa cevapima,pospite persunom i servirajte sa pire krompirom . 

Nema komentara:

Objavi komentar