oglas
četvrtak, 3. prosinca 2015.
Kaspijski cevap
Potrebno:
500 gr. mljevenog mesa
3 jaja
1 kasika brasna
2 kasike kisele vode
so,biber I vegeta
malo ulja
malo persuna
2 kasike kisele pavlake
300 ml. vrhnja za kuhanje
Mesu dodajte zacine,jaja,vodu I brasno pa dobro izmjesajte rukom.
Posudu sa mesom zamotajte u vrecicu I ostavite u frizider da odstoji 2-3 sata.
U receptu je pisalo da kasikicom uzimam smjesu,stavljam u tavu sa zagrijanim uljom ali ja nisam tako
Punila sam vrecicu smjesom,odsjekla joj vrh I istiskala oblik cevapa.
Kad cevapi dobiju bojice maknite ih iz tave.
Na istoj masnoci proprzite sitno sjeckan bijeli luk.
Luku dodajte vrhnje za kuhanje I pavlaku pa lagano izmjesajte.
Kad je smjesa prokuhala dodajte joj cevape.
Lagano promjesajte,prokuhajte zajedno sa cevapima,pospite persunom i servirajte sa pire krompirom .
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar