Kora:
6 bjelanaca umutiti sa 200g secera. Dodati 150g mljevenih oraha,3 kasike brasna i jedan prasak za pecivo.
Peci na 200 stepeni oko 20 min.
Fil:
Prokuhati 1l mlijeka. Posebno umutiti 6 zumanjaka,10 kasika secera i 4 pudinga od vanilije i umjesati u kljucalo mlijeko.
Kada se krem zgusne skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Umutiti 400g margarina sa 250g secera u prahu i sjediniti sa hladnim filom.
Podijeliti fil na dva dijela,pa u jedan dio dodati 100g otopljenu cokoladu.
Filovati: kora-zuti fil-keks-crni fil.
Preliti glazurom:
100g margarina,150g cokolade,4 kasike secera i 4 kasike mlijeka.
6 bjelanaca umutiti sa 200g secera. Dodati 150g mljevenih oraha,3 kasike brasna i jedan prasak za pecivo.
Peci na 200 stepeni oko 20 min.
Fil:
Prokuhati 1l mlijeka. Posebno umutiti 6 zumanjaka,10 kasika secera i 4 pudinga od vanilije i umjesati u kljucalo mlijeko.
Kada se krem zgusne skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Umutiti 400g margarina sa 250g secera u prahu i sjediniti sa hladnim filom.
Podijeliti fil na dva dijela,pa u jedan dio dodati 100g otopljenu cokoladu.
Filovati: kora-zuti fil-keks-crni fil.
Preliti glazurom:
100g margarina,150g cokolade,4 kasike secera i 4 kasike mlijeka.
Nema komentara:
Objavi komentar