Umutiti:
4 bjelanca,
5 kas.secera,
1 zumanjac,
5 kas. mljevenih oraha,
i 1 ka.brasna, i ispeci koricu.
Postupak ponoviti jos tri puta.
Svaku koricu dok je jos topla premazati medom.
Kad se ohlade preliti ih glazurom od cokolade (300g cokolade i pola margarina rastopiti na tihoj vatri).
Fil:
1l mlijeka,
20 kas.secera,
12 zumanjaca,
i 10 kas.brasna.
Skuhati fil i ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti 2 margarina sa 250g secera u prahu i sjediniti sa predhodnim filom.
Podijeliti fil na pola. Jedan dio ostaje zut,a u drugi dio dodati 100g otopljene cokolade.
Filovanje:
Korica-braon fil-zuti fil-korica...
4 bjelanca,
5 kas.secera,
1 zumanjac,
5 kas. mljevenih oraha,
i 1 ka.brasna, i ispeci koricu.
Postupak ponoviti jos tri puta.
Svaku koricu dok je jos topla premazati medom.
Kad se ohlade preliti ih glazurom od cokolade (300g cokolade i pola margarina rastopiti na tihoj vatri).
Fil:
1l mlijeka,
20 kas.secera,
12 zumanjaca,
i 10 kas.brasna.
Skuhati fil i ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti 2 margarina sa 250g secera u prahu i sjediniti sa predhodnim filom.
Podijeliti fil na pola. Jedan dio ostaje zut,a u drugi dio dodati 100g otopljene cokolade.
Filovanje:
Korica-braon fil-zuti fil-korica...
Nema komentara:
Objavi komentar