oglas
petak, 20. studenoga 2015.
Piškota-torta s jogurtom i jagodama
Sastojci (Broj osoba: 6)
400 g svježih jagoda
1 veliko pakovanje piškota
4 čvrsta jogurta
200 ml slatkog vrhnja za šlag
2 vrećice želatine
200 g šećera u prahu
1 žličica arome vanilije
pola žličice naribane limunove korice
mlijeko
malo ruma
1 crveni preljev za torte (iako nije nužno)
Postupak pripreme
1. Vrhnje istucite u šlag. U to umiješajte šećer u prahu, limunovu koricu, vaniliju, jogurte i želatinu (koju ste pripremili po uputama s vrećice).
2. Okrugli kalup za tortu (26 cm) lagano namastite.
3. Rub kalupa obložite piškotama, koje ste kratko umočili u mlijeko pomiješano s rumom i kojima ste odrezali dio-prekrojite si piškote tako da budu u visini kalupa (odrezani dio piškota ide na donju stranu). Zatim na dno kalupa poslažite ostale piškote, koje ste također umočili u mlijeko s rumom. Na piškote raspodijelite pola kreme. Zatim po kremi poslažite jagode narezane na ploškice. Ponovo po jagodama piškote, pa krema i na kraju opet jagode. Ove jagode koje su na vrhu možete prerezati i popola, ne morate ih rezati na ploškice, kako god vam je vizualno ljepše. U ovom trenutku možete zaliti tortu preljevom za torte, a i ne morate :)
4. Tortu ostavite na hladnom preko noći pa ujutro uklonite obruč i uživajte.
Ja sam kolicinu jagoda stavila po volji,unutra 2 reda jagoda,za dekoraciju 1,umjesto 4 jogurta sam stavila 3,aromu vanilije nisam koristila,kao ni crveni preljev
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar