Sastojci (Broj osoba: 20)
Kora od bjelanjaka
9 bjelanjaka (ja stavila 10)
300g šećera
1 žlica jabučnog octa (ja stavila voćni ocat)
Krema
9 žumanjaka
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
2,5 dl mlijeka
3 vanilin šećera (imam domaći pa stavila 3 velike žlice)
250 g margarina (stavila 200g)
4 dl slatkog tučenog vrhnja
voće prema želji; ovo sam
Postupak pripreme
Istuči čvrst snijeg d bjelanjaka. polagano dodavati šečer.
strpljivo i polako mutiti, na kraju dodati 1 žlicu octa. mutiti.
Peći u limu na papiru za pečenje je najbolje, oko 1 sat na 150C
napomena; može i na obrnutom limu jer je masa dosta čvrsta…za kremu
žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom, dodati brašno mlijeko i kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
u ohlađenu kremu dodati izrađeni margarin.
tijesto se izreže na 3 dijela.
namaže se slojem kreme pa se poslaže voće pa malo šlaga,
pa opet kora, pa krema pa voće pa šlag
premazati i cijeli kolač ostatkom šlaga.
Kora od bjelanjaka
9 bjelanjaka (ja stavila 10)
300g šećera
1 žlica jabučnog octa (ja stavila voćni ocat)
Krema
9 žumanjaka
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
2,5 dl mlijeka
3 vanilin šećera (imam domaći pa stavila 3 velike žlice)
250 g margarina (stavila 200g)
4 dl slatkog tučenog vrhnja
voće prema želji; ovo sam
Postupak pripreme
Istuči čvrst snijeg d bjelanjaka. polagano dodavati šečer.
strpljivo i polako mutiti, na kraju dodati 1 žlicu octa. mutiti.
Peći u limu na papiru za pečenje je najbolje, oko 1 sat na 150C
napomena; može i na obrnutom limu jer je masa dosta čvrsta…za kremu
žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom, dodati brašno mlijeko i kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
u ohlađenu kremu dodati izrađeni margarin.
tijesto se izreže na 3 dijela.
namaže se slojem kreme pa se poslaže voće pa malo šlaga,
pa opet kora, pa krema pa voće pa šlag
premazati i cijeli kolač ostatkom šlaga.
Nema komentara:
Objavi komentar