Potrebno:
1/2 kg šećera
250 gr mlijeka u prahu
50 gr kakaa
1 dl vode
1 margarin
rum (po želji)
1/2 kg šećera
250 gr mlijeka u prahu
50 gr kakaa
1 dl vode
1 margarin
rum (po želji)
Priprema:
Vodu i šećer staviti u posudu, povremeno miješati dok ne proključa. U tu smjesu uliti rastopljni margarin. Mlijeko u prahu i kakao dobro izmešati pa dodati smjesi. Sve zajedno dobro izmješati mikserom da smjesa bude glatka i bez grudvica. Po želji dodati rum i staviti i nauljeni podmazani kalup i pustiti da se ohladi. Staviti u frižider da se stegne.
Vodu i šećer staviti u posudu, povremeno miješati dok ne proključa. U tu smjesu uliti rastopljni margarin. Mlijeko u prahu i kakao dobro izmešati pa dodati smjesi. Sve zajedno dobro izmješati mikserom da smjesa bude glatka i bez grudvica. Po želji dodati rum i staviti i nauljeni podmazani kalup i pustiti da se ohladi. Staviti u frižider da se stegne.

Nema komentara:
Objavi komentar