oglas

nedjelja, 13. ožujka 2016.

Kolač noć u Veneciji

Fini sitni kolač sa kakao i koko skorom, kremom od žumanaca i čokoladnom glazurom.
noc u veneciji kolac
Kokos kora:
  • 6 belanaca
  • 6 kašike šećera
  • 5 kašika brašna
  • 100 gr kokosa
Kakao kora:
  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 1/2 kesica praška za pecivo
Fil:
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika mleka
  • 200 gr margarina
  • 1 vanilin šećer
Glazura:
  • 150 gr mlečne čokolade
  • 50 gr margarina
  • 5 kašike mleka
Priprema:
Ulupati penasto belanca sa šećerom pa dodati brašno i kokos.
Istresite u pleh veličine 25 x 35cm.
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. Pomešajte brašno, kako i prašak za pecivo pa dodajte smesi i lagano promešajte pa istresite na koru od kokosa.
Stavite da se peče na 200 stepeni 20 minuta. Posle 15 minuta proverite.
Mleko, šećer, vanilin šećer i žumanca sjedinite pa stavite na paru da se skuva i kad se skuva i zgusne ostavite da se ohladi.
Ulupajte margarin pa mu postepno dodavajte ohladjenu smesu od žumanaca.
Preko ohladjenog biskvita namažite krem.
Otopite čokoladu sa margarinom i mlekom pa prelijte preko krema od žumanaca.

Nema komentara:

Objavi komentar