Višnje za pripremu torte treba dobro ocijediti. Vodite računa da voće u tijesto dodajete veoma pažljivo, sporo miješajući, kako višnje ne bi obojile tijesto. Ako ne želite da višnje tokom pečenja ne padnu na dno posude, prije nego što ih dodate u tijesto, blago ih pospite brašnom.

Sastojci:
– 500 ml mlijeka
– 2 želatina
– 300 g šećera
– 500 g šlaga u prahu
– 800 ml mlijeka
– 200 g mljevenog keksa
– 100 g čokolade
– 100 g rendane čokolade
– 600 g višanja
– 2 želatina
– 300 g šećera
– 500 g šlaga u prahu
– 800 ml mlijeka
– 200 g mljevenog keksa
– 100 g čokolade
– 100 g rendane čokolade
– 600 g višanja
Priprema:

Ostaviti u zamrzivač da se što prije stegne. Dotle umutiti šlag sa mlijekom. Postepeno uz stalno mućenje dodavati kašiku po kašiku stegnutog želatina. Smijesu podijeliti na tri dijela i u jedan dio staviti keks, a u drugi otopljenu prohleđenu čokoladu.
Okrugli kalup posuti sa polovinom rendane čokolade. Staviti fil sa keksom, poredati polovinu ocijeđenih višanja, zatim čokoladni fil, preostale višnje i bijeli fil. Posuti preostalom čokoladom i ostaviti tortu u frižider da se dobro stegne. Prije služenja dekorisati tortu.
Nema komentara:
Objavi komentar