Sastojci za biskvit:
– 3 bjelanjka
– 100 g šećera
– Na vrh noža soli
– 3 žlice kakaa
– 100 g čokolade
– 100 ml ulja
– 100 ml mlijeka
– 5 žlica brašna
– 1/2 prasak za pecivo
– 100 g šećera
– Na vrh noža soli
– 3 žlice kakaa
– 100 g čokolade
– 100 ml ulja
– 100 ml mlijeka
– 5 žlica brašna
– 1/2 prasak za pecivo
Krema:
– 3 žumanjka
– 100 g šećera u prahu
– 100 g čokolade
– 100 ml slatkog vrhnja
– 100 g šećera u prahu
– 100 g čokolade
– 100 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Bjelanjke izmiksati, pa dodati šećer , miksati još da se šećer izgubi u pjeni.Sipati tekuće sastojke, otopljenu čokoladu , pa ručno miješati dodavajući brasno s praskom za pecivo.
Sipati u pleh od rene obložen papirom, peći u zagrijanoj reni na 180 c 20 min.
Pečeni biskvit umotati u krpu koju pospemo šećerom u prahu, da se ne zalijepi.
Kad se ohladi prvo usuti vrhnje, pa izmiješati, pa onda otopljenu čokoladu.
Ako hoćete više kreme samo dodati još vrhnja.
Ako hoćete više kreme samo dodati još vrhnja.
Čokoladna glazura ili ostatka kreme, po želji.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar