oglas

petak, 11. prosinca 2015.

Za sve ljubitelje kolača s kafom: MOCCA KOLAČ

Obožavam kolače sa kafom. Ovaj čeka red već malo predugo, i sada konačno guštam. Odličan biskvit natopljen kuhanom kafom i krema od kakaa i ruma, savršen spoj okusa.
mocca-kolac-4d42a31c25b0b9ec57fd74bed415ca2b_view_l


Sastojci
Biskvit:
– 5 jaja
– 5 žlica šećera
– 5 žlica brašna
– 1 vrećica vanili šećera
Krema:
– 2 jaja
– 200 grama šećera
– 2 žlice vode
– 250 grama maslaca ili margarina
– 50 grama kakaa
– rum
– 3-4 dcl kuhane crne kafe
Priprema
Za biskvit izmiksajte bjelanjke, dodajte šećer, i žumanjke jedan po jedan, te lagano žlicom brašno i nježno promješajte.
U veliki crni protvan od pećnice stavite pek papir pa rasporedite biskvitnu smjesu.
Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.
Ohlađen kolač izrežitena tri ili četiri trake i namočite kuhanom kafom.
Za kremu skuhajte na pari jaja sa vodom i šećerom dok se ne zgusnu pa dodajte kakao.
U kremu dodajte izmiksani  maslac žlicu  po žlicu mješajući dok se sve ne izjednači pa nakraju umješajte rum.
Namažite kore i lagan pritisnite te stavite u frižider da se dobro ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar