Sitni kolaci spremni za posluzivanje…
Sastojci:
Sastojci za filovanje:
-2 jaja
-80gr šećera
-100gr čokolade za kuhanje
-60gr puter
-100gr mljevenih lješnika
-2 lista oblandi
-2 jaja
-80gr šećera
-100gr čokolade za kuhanje
-60gr puter
-100gr mljevenih lješnika
-2 lista oblandi
Glazura:
-100gr čokolade
– malo ulja
– malo ulja
Priprema:
Kuhati na pari umucenja zumanca sa secerom sve dok ne zgusne.
Dodaje se istopljena cokolada i lesnici pa se jos malo prokuha (1min).
Ohladjenoj smjesi dodati puter i snijeg od bjelanaca.
Omeksale oblande sjeci po duzini,filovat i savijat u rolne.
Staviti u friz da se dobro ohlade.
Potom se sijeku na parcat oko 5 cm i krajeve utapat u glazuri od cokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar